Go to top

apt Group publiceert derde duurzaamheidsverslag

Monheim, 16 juli 2024 – In 2023 richtte de apt Group zich in haar duurzaamheidsverslag op drie belangrijke gebieden: de inkoop van groene stroom, datatransparantie en duurzaam inkopen. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt ten opzichte van het voorgaande jaar en het bedrijf was in staat om zijn CO2-voetafdruk verder aanzienlijk te verminderen.


apt persbericht 16/7apt Duurzaamheidsverslag 2024

apt Duurzaamheidsverslag 2024Duurzaamheidsverslag 2023 van de apt Group


De apt Group heeft in het bijzonder gewerkt aan de transparantie van haar data en heeft de CO2-balans bij beide Products fabrieken verbeterd. Ook heeft de apt Group haar inkoopprocessen geoptimaliseerd om de toeleveringsketen duurzamer te maken. Het Duurzaamheidsverslag 2023 toont de inspanningen en vooruitgang op de relevante gebieden op een zeer transparante manier. Dit stelt klanten, partners, leveranciers en andere belanghebbenden in staat om duidelijk de initiatieven en vooruitgang van de apt Group op het gebied van duurzaamheidsmanagement te begrijpen.


In het actuele duurzaamheidsverslag 2023 vindt de lezer ook gedetailleerde informatie over de doelen, vooruitgang en toekomstige plannen van de apt Group. Het bedrijf laat zich leiden door de Europese Green Deal en wil met haar vier productielocaties in Europa een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu. Volgens haar roadmap wil de apt Group in 2044 klimaatneutraal zijn.


CEO Michael Zint: "Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans. Een kans om te innoveren, nieuwe wegen in te slaan en waarde voor de lange termijn te creëren. apt is klaar om deze kans te grijpen en deze commitment aan duurzaamheid verder te versterken."


Het huidige duurzaamheidsverslag presenteert de gegevens en kerncijfers voor het boekjaar 2023 (01.01.-31.12.2023). Het verslag is opgesteld aan de hand van de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI). Het volledige verslag kan hier worden gedownload.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht