Go to top

Nieuwe Cleanroom voor Van Geenen

Innovatie in hightech reinigen
Van Geenen, gevestigd in Rijssen, heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van hun mogelijkheden op het gebied van high-tech oppervlaktebehandeling en assemblage. Met de bouw van een nieuwe cleanroom van 218 m², boven op hun al bestaande cleanroom faciliteiten, zijn zij klaar om te voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt naar hoogwaardige en gespecialiseerde diensten. Deze uitbreiding is niet alleen een antwoord op het ruimtegebrek dat Van Geenen ervoer, maar ook een strategische zet om hun positie in de hightech sector verder te versterken.
 
 
Hoogwaardige omgeving voor hoogwaardige producten
De nieuwe cleanroom, die een hoogte heeft van maar liefst 5 meter, voldoet aan de ISO-klasse 6 normering. Dit is een prestatie die nog indrukwekkender is gezien het feit dat de ruimte oorspronkelijk ontworpen was voor ISO-klasse 7. Dankzij een zorgvuldige kalibratie is de ruimte nu geschikt voor nog hogere zuiverheidsniveaus. Dit maakt de cleanroom van Van Geenen tot een van de modernste in zijn soort.
Om het werken met grote en zware onderdelen mogelijk te maken, is de cleanroom uitgerust met twee mobiele portaalkranen, elk met een capaciteit van 2 x 1 ton. Dit stelt Van Geenen in staat om onderdelen met een maximaal gewicht van 4 ton veilig en efficiënt te verplaatsen binnen de cleanroom. Bovendien is de cleanroom rechtstreeks verbonden met de reinigingsruimte, wat een naadloze overgang van reiniging naar verdere verwerking of assemblage mogelijk maakt.
 
Investeren in kennis en kwaliteit
Een cleanroom van deze omvang en specificaties vraagt om medewerkers die goed op de hoogte zijn van de nieuwste normen en eisen in de sector. Om deze reden worden binnenkort zes enthousiaste medewerkers van Van Geenen opgeleid om hun kennis te updaten en te zorgen dat zij optimaal kunnen werken binnen de nieuwe faciliteiten. Deze investering in opleiding benadrukt het streven van Van Geenen naar continue verbetering en het leveren van de hoogste kwaliteit aan hun klanten.
Patrick Borkent, manager Cleanroom bij Van Geenen, deelt zijn enthousiasme over de nieuwe cleanroom, gebouwd door ColPro B.V.: “We zijn trots op het resultaat. Het is fantastisch om te zien hoe Van Geenen meebeweegt met de vraag uit de markt. Ik kan niet wachten om met deze nieuwe faciliteiten nóg verder te groeien en onze klanten nog beter van dienst te zijn.”
 
Flexibiliteit en samenwerking
De nieuwe cleanroom biedt niet alleen ruimte voor reiniging en verpakking volgens grade 2 en 4, maar ook voor assemblagewerkzaamheden. Deze diensten worden uitgevoerd volgens de strenge normen die worden gesteld door de grote namen in de hightech industrie. Daarnaast biedt Van Geenen de mogelijkheid om de cleanroom te verhuren aan klanten die zelf specifieke reinigings- of assemblagetaken willen uitvoeren in een gecontroleerde omgeving. Dit maakt de cleanroom niet alleen een waardevolle toevoeging voor Van Geenen zelf, maar ook een potentiële bron van meerwaarde voor hun klanten.
De bestaande, kleinere cleanroom blijft overigens ook operationeel en wordt vooral gebruikt voor de behandeling van kleinere onderdelen en ultrasoon reinigen volgens dezelfde strikte normeringen (grade 2 en 4). Deze duale structuur stelt Van Geenen in staat om flexibel in te spelen op de uiteenlopende behoeften van hun klanten, variërend van kleine, delicate onderdelen tot grote, zware componenten.
 
Antwoord op toenemende vraag
De bouw van de nieuwe cleanroom komt op een moment dat de vraag naar geavanceerde reinigings- en assemblagediensten sterk toeneemt. Met name in de hightech sector, waar steeds kleinere chips steeds grotere en complexere machines vereisen, is er een groeiende behoefte aan gespecialiseerde faciliteiten zoals die van Van Geenen. De nieuwe cleanroom stelt het bedrijf in staat om in te spelen op deze marktontwikkelingen en tegelijkertijd de samenwerking met hun klanten verder uit te bouwen.
 
Van Geenen: klaar voor de toekomst
Met de nieuwe cleanroom is Van Geenen niet alleen klaar om te voldoen aan de huidige vraag, maar ook om in de toekomst verder te groeien en hun dienstenaanbod uit te breiden. De combinatie van geavanceerde technische faciliteiten, goed opgeleide medewerkers, en de mogelijkheid tot samenwerking met klanten, maakt Van Geenen tot een toonaangevende speler in de hightech oppervlaktebehandelingssector. Hun voortdurende streven naar innovatie en kwaliteit zorgt ervoor dat zij, en hun klanten, klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.
 
Van Geenen B.V.
Industrieweg 17
7461 AA Rijssen
info@vangeenen.nl
T: +31 (0)548 – 54 37 93

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht