Go to top

Technologische mijlpalen en duurzame oplossingen: apt Group zet de toon op ALUMINIUM 2024

Voor het eerst zal de apt Group zijn volledige productportfolio presenteren op ALUMINIUM 2024, met de nadruk op duurzame innovaties en technische ontwikkelingen die apt-klanten in staat stellen hun concurrentievermogen te vergroten door middel van hoogwaardige eindproducten.


U kunt hier gratis toegangskaarten aanvragen


Monheim, 4 september 2024 – De apt Group presenteert dit jaar voor het eerst zijn volledige productportfolio aan internationale vak bezoekers op de ALUMINIUM 2024. Op de stand van 160 vierkante meter (hal 4, stand 4F39) zal het bedrijf zijn nieuwste innovaties laten zien, met de nadruk op baanbrekende technologieën die een blijvende impact zullen hebben op de aluminiumindustrie. apt wordt vergezeld door de Alu Menziken Group, die zich als mede-exposant presenteert met een aparte stand. Deze deelname is het gevolg van de aanstaande overname van de Alu Menziken Group door de Mengtai Group, het moederbedrijf van de apt Group.


Groei door innovatie en samenwerking
De overname van de Alu Menziken Group door de Mengtai Group die in de komende weken wordt afgerond, opent nieuwe mogelijkheden voor groei en technologische vooruitgang. Door de complementaire marktbenaderingen en de sterke punten van de twee bedrijven te combineren, verwacht de apt Group aanzienlijke synergiën die het mogelijk zullen maken om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waarmee de aluminiumindustrie wordt geconfronteerd.

(tekst gaat door onder de foto)

apt persbericht Aluminium beurs 2024


Tijdens ALUMINIUM 2024 richt de apt Group zich vooral op het uitwisselen van ideeën met experts uit de industrie om nieuwe zakelijke kansen te identificeren en actuele trends en ontwikkelingen te bespreken. "We kijken ernaar uit om onze visies en innovaties met de industrie te delen en samen de toekomst van de aluminiumindustrie vorm te geven. De beurs biedt een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen over technische ontwikkelingen en actief vorm te geven aan de toekomst van de industrie," zegt Michael Zint, CEO van de apt Group.


Focus op duurzaamheid en technologische innovaties
Voor de apt Group zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de productie, digitalisering en automatisering van productieprocessen en wereldwijde concurrentiekracht belangrijke onderwerpen. Met het oog op stijgende grondstofprijzen, strengere milieuregelgeving en complexe economische voorwaarden, gelooft het bedrijf dat het essentieel is om deze uitdagingen als kansen te benutten.


Op het gebied van innovaties zal apt de gepatenteerde LiteFlap® presenteren, een superlichte bus klep, evenals andere lichtgewicht componenten voor e-mobiliteit. Deze technologieën bieden aanzienlijke voordelen voor de auto- en transportsector, een van de kernmarkten van apt. Een ander hoogtepunt is de meerdelige CoolFusion koellichaamoplossing, waarvoor patent is aangevraagd en die apt speciaal heeft ontwikkeld voor de hogere eisen in vermogenselektronica. Deze modulaire high-performance koellichamen worden gekenmerkt door een hoge thermische geleidbaarheid met een gereduceerd materiaalverbruik en zijn 100% recyclebaar.


Beurs als platform voor nieuwe partnerschappen
Naast de presentatie van innovatieve technologieën is het doel van de apt Group op ALUMINIUM 2024 om bestaande zakelijke relaties te cultiveren en nieuwe partnerschappen aan te gaan. Potentiële samenwerkingen moeten worden onderzocht en relaties met leveranciers moeten verder worden versterkt. De Group ziet de beurs als een ideaal platform om zijn marktpositie verder uit te breiden en actief vorm te geven aan de toekomst van de aluminiumindustrie.


Belangrijke gegevens
Locatie: ​Messe Düsseldorf, Duitsland
Datum:​​08 tot 10 Oktober 2024
Stand: ​​Hal 4 Standnummer 4F39

U kunt hier gratis toegangskaarten aanvragen

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht