Go to top

Kom naar de ALUMINIUM 2024 vakbeurs, de etalage voor de wereldwijde aluminiumindustrie

Van 8 tot 10 oktober 2024 vindt in Düsseldorf de toonaangevende vakbeurs ALUMINIUM plaats. Deze tweejaarlijkse beurs is dé ontmoetingsplek voor de internationale aluminiumindustrie. Met bijna 800 exposanten uit 50 landen belooft het evenement een indrukwekkend overzicht te geven van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de sector.


Het magische metaal in de spotlight
Aluminium, vaak het "magische metaal" genoemd, blijft voor veel industrieën het materiaal bij uitstek voor duurzame en technisch hoogstaande producten. De beurs brengt de hele keten samen: van grondstofproductie tot eindproducten en recyclingtechnologieën. Bezoekers kunnen een breed scala aan toepassingen, van autoproductie en machinebouw tot luchtvaart en verpakkingen verwachten


Een ontmoetingsplek voor groot en klein
ALUMINIUM is niet alleen een platform voor internationale industriegiganten. Ook het MKB en innovatieve start-ups krijgen hier de kans om zich te presenteren, ideeën uit te wisselen en te netwerken. 


Overzicht van de beurshallen
De 780 exposerende bedrijven zijn verdeeld over vijf beurshallen:
-Hallen 1 en 4: halffabricaten
-Hal 3: oppervlaktebehandeling en walserijtechnologieën, inclusief het Surface Pavilion en de Surface & Design Lounge-
-Hal 5: ovenbouw, metaalbewerking, verbindingstechnologieën en automatisering
-Hal 6: gieten, warmtebehandelingen, ovenbouw, primaire productie en recycling. In hal 6 vind je ook het Primary and Foundry Pavilion en het Foundry Community Café, ideaal voor netwerken en kennisuitwisseling.


Nieuw: Media & Education Lounge
Een interessante toevoeging dit jaar is de Media & Education Lounge in hal 6. Hier kunnen bezoekers niet alleen even tot rust komen, maar ook waardevolle inzichten opdoen over aluminium. Er is informatie beschikbaar over bijscholingsmogelijkheden en de aanpak van het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Speciaal voor studenten en stagiairs is er een begeleidend programma opgezet.


ALUMINIUM Conference: kennis delen en toekomst vormgeven
Naast de expositie biedt de beurs een uitgebreid programma in de ALUMINIUM Conference en de Speakers Corner. De conference, georganiseerd door Aluminium Deutschland, staat bekend als een centrale hub voor kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling.


Enkele belangrijke thema's die aan bod komen:
-Kansen voor de aluminiumsector in een uitdagende geopolitieke context
-Invloed van energie- en klimaatbeleid op de concurrentie in energie-intensieve industrieën
-Veranderingen in de Europese aluminiumindustrie na de recente verkiezingen
-Transformaties in de aluminiumwaardeketen
-Veranderende eisen in de automotive- en verpakkingssectoren
-Toepassing van kunstmatige intelligentie in de industrie


Speakers' Corner: focus op duurzaamheid en recycling
De Innovation Plaza "Duurzaamheid & Recycling" keert terug met een reeks lezingen en paneldiscussies in de Speakers' Corner. Hier staan recyclingtechnologieën, sorteer- en versnipperingsinstallaties en milieutechnologie centraal. De sessies worden georganiseerd in samenwerking met themapartner CRU.


Vrouwelijk talent in de spotlight
Een bijzondere primeur dit jaar zijn de "Women with Metal - ALUMINIUM Awards". Deze awards, die op 9 oktober worden uitgereikt, hebben als doel gelijke rechten en diversiteit in de aluminiumindustrie te bevorderen. Ze eren uitzonderlijke prestaties van vrouwen en willen hun positie in de sector versterken. De awards hebben ook een praktisch doel: het aanpakken van het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Door vrouwen aan te moedigen een carrière in de aluminiumindustrie na te streven, hoopt men het concurrentievermogen van de sector te versterken.


Industriedialoog als startschot
De beurs opent op 8 oktober met een industriedialoog tussen Aluminium Deutschland en de vakbonden IG Metall en IG BCE. Het thema is sociaal-economische transformatie. Een van de sprekers is Mona Neubauer, Minister van Economische Zaken, Industrie, Klimaatbescherming en Energie van Noordrijn-Westfalen. Deze dialoog biedt een belangrijk platform voor uitwisseling tussen de industrie en beleidsmakers, iets wat in de huidige tijd van grote veranderingen cruciaal is.


Praktische informatie
Datum: 8 - 10 oktober 2024
Locatie: Düsseldorf Exhibition Center
Ingang: Hal 6 en Zuid, Stockumer Kirchstraße 61, D-40474 Düsseldorf
Openingstijden: Dinsdag tot donderdag van 9.00 tot 18.00 uur
Voor meer informatie en tickets kun je terecht op www.aluminium-exhibition.com.


Conclusie: een niet te missen event voor de aluminiumindustrie
ALUMINIUM 2024 belooft een veelzijdig en inspirerend evenement te worden. Of je nu werkzaam bent in de productie, verwerking of toepassing van aluminium, deze beurs biedt een unieke kans om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, waardevolle contacten te leggen en de toekomst van de industrie mee vorm te geven. De combinatie van een uitgebreide expositie, diepgaande conferenties en aandacht voor belangrijke thema's als duurzaamheid en diversiteit maakt ALUMINIUM 2024 tot een must-visit voor iedereen in de sector. Het is dé plek waar de aluminiumindustrie samenkomt om innovaties te delen, uitdagingen te bespreken en samen te werken aan een duurzame en concurrerende toekomst. Mis deze kans niet om je netwerk uit te breiden, nieuwe inzichten op te doen en je bedrijf of carrière een boost te geven. Markeer 8 tot 10 oktober 2024 alvast in je agenda en bereid je voor op drie dagen vol inspiratie, innovatie en interactie in het hart van de Europese aluminiumindustrie.


Aluminium Beurs 2024 banner

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht