Go to top

ALUMINIUM 2024 toont veerkracht en innovatie in de aluminiumindustrie

Düsseldorf, 14 oktober 2024 - De internationale aluminiumindustrie heeft haar veerkracht en innovatiekracht getoond tijdens ALUMINIUM 2024, de toonaangevende vakbeurs die plaatsvond van 8 tot en met 10 oktober in Düsseldorf. Met een recordaantal van 20.904 bezoekers uit 99 landen en 819 exposanten uit 50 landen, bevestigde het evenement zijn positie als het belangrijkste platform voor de gehele waardeketen van de aluminiumindustrie.



Optimisme ondanks uitdagingen
Ondanks de huidige economische uitdagingen heerste er een sfeer van optimisme en vertrouwen onder de deelnemers. Michael Köhler, Managing Director van RX Deutschland GmbH, de organisator van het evenement, benadrukte: "Aluminium blijft een cruciale factor in de toekomst van veel industrieën wereldwijd, met name in de context van decarbonisatie." Rob van Gils, voorzitter van Aluminium Deutschland, voegde toe: "Als we de juiste randvoorwaarden creëren, heeft de aluminiumindustrie in Duitsland en Europa een mooie toekomst voor zich." Hij benadrukte het belang van concurrentievoorwaarden en planningszekerheid, vooral op het gebied van energievoorziening.


Politieke erkenning
De Duitse overheid erkende het belang van de aluminiumindustrie. Dr. Robert Habeck, federaal minister voor economische zaken en klimaatactie, noemde in zijn videoboodschap aluminium "praktisch ideaal als het gaat om industriële transformatie, lichtgewicht constructie, concurrentievermogen en decarbonisatie."


Groeikansen en duurzaamheid
Hoewel sommige markten momenteel vertraging ondervinden, blijven de langetermijnvooruitzichten positief. Verschillende industrieleiders benadrukten de groeiende vraag naar aluminium, gedreven door duurzaamheidsinspanningen in diverse sectoren. Marijn Rietveld van Norsk Hydro stelde: "We zien een sterke vervanging van koper en staal door aluminium. Onze vooruitzichten op de lange termijn zijn behoorlijk positief, aangezien aluminium een cruciale bijdrage levert aan de groene, duurzame transformatie."


Innovatie en diversiteit
ALUMINIUM 2024 was niet alleen een platform voor zakelijke deals, maar ook voor het stimuleren van innovatie en diversiteit in de sector. De première van de "Women With Metal - the ALUMINIUM Awards" markeerde een belangrijke stap naar meer zichtbaarheid en erkenning van vrouwen in de industrie.


Toekomstperspectief
Michael Köhler concludeerde: "Het evenement van dit jaar liet duidelijk zien dat de aluminiumindustrie en haar materiaal een cruciale rol spelen bij het oplossen van veel van de wereldwijde uitdagingen. We zullen deze dialoog als platform blijven ondersteunen." De volgende editie van ALUMINIUM is gepland van 6 tot en met 8 oktober 2026 in Düsseldorf.


Over ALUMINIUM
ALUMINIUM is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de aluminiumindustrie en haar belangrijkste toepassingsgebieden. Het evenement brengt producenten, verwerkers, technologieleveranciers en consumenten uit de hele wereld samen.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht