Go to top

Alleima, helpt de Nederlandse Chemische industrie vooruit met duurzaamheid en circulariteit.

Alleima, de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige naadloze buizen in geavanceerde roestvaststalen en speciale legeringen met een hoge toegevoegde waarde, ondersteunt de chemische industrie in Nederland om te versnellen naar meer duurzaamheid en circulariteit.



Gebaseerd op langdurige samenwerking met haar klanten en de vraag uit de industrie in Nederland en wereldwijd, ontwikkelt Alleima materialen zoals (hyper, super) duplex-kwaliteiten, hoog nikkel- en hoge temperatuur kwaliteiten, titanium en zirkonium voor geavanceerde processen en toepassingen in de meest veeleisende industrieën, waaronder de olie en gas, (petro)chemische en alle “renewable” industriën. Alleima heeft een hoge mate van  expertise in materiaaltechnologie, metallurgie en industriële processen om klanten in de Nederlandse chemische en petrochemische industrieën steeds verder te helpen. Het ontwikkelen van vooruitstrevende legeringen staat centraal bij Alleima. Dankzij de volledig geïntegreerde productie, de ontwikkeling van nieuwe kwaliteiten (R&D), van smelten tot eindproduct, zorgt Alleima voor consistente hoogwaardige kwaliteit en volledige traceerbaarheid. Het stelt Alleima in staat om toonaangevende technologie, kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit te bieden.


Alleima Foto bij artikel juli 2024.


Forged from the past engineered for the future. Alleima werd opgericht in 1862 als Sandvikens Jernverk door Göran Fredrik Göransson, een pionier in het gebruik van de Bessemer-methode voor staalproductie op industriële schaal. Met het hoofdkantoor in Sandviken, Zweden, heeft Alleima ongeveer 6.500 werknemers in 80 landen, waaronder Nederland. Het bedrijf heeft een lange en sterke geschiedenis in het leveren aan de Nederlandse chemische industrie met duplex- en roestvaststalen buizen, waar Alleima-producten worden gebruikt om corrosieve vloeistoffen of gassen te transporteren/verwerken. Alleima is bekend met corrosieproblemen en werkt met klanten samen om de juiste oplossingen te vinden, hetzij via directe technische ondersteuning met zijn technische en commerciële verkoopteams die samenwerken met de ingenieurs en de klant, hetzij via het technisch platform op haar website.

Alleima Foto 2 bij artikel juli 2024.


De hydrauliek en instrumentatiebuizen van Alleima worden gebruikt bij hoge temperaturen, hoge drukken of extreme processen in chemische en petrochemische fabrieken waar alleen het allerbeste op het gebied van materiaalkwaliteit volstaat. Haar warmtewisselaarbuizen zijn getest en bewezen om de meest uitdagende warmteoverdrachten tussen verschillende corrosieve procesmedia te weerstaan. De buizen voor hoge temperaturen zijn geschikt voor toepassingen met temperaturen boven 500° Celsius(tot zelfs 1200° Celsius). Je vindt Alleima-producten waar je geen concessies wil doen met betrekking tot kwaliteit. Het smelten van staal  voor onze buizen wordt gedaan in Zweden en de buizen worden geproduceerd in haar productie-faciliteiten in Zweden, Tsjechië, Duitsland, de Verenigde Staten, India en China. De klanten van Alleima in Nederland vinden haar distributie centrum in Venlo. De verkoop- en technische teams van het bedrijf bundelen hun krachten om geavanceerde materiaaloplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van klanten, zowel vandaag als morgen. Dat omvat een voortdurende toewijding aan het ontwikkelen van nieuwe materialen zoals Sanicro® 35, een superaustenitische legering die de beste kenmerken combineert van een superaustenitisch roestvaststaal en duurdere nickel kwaliteiten.



Aanjager van duurzaamheid
We hebben een uitgebreide klantenkring en het bedrijf bedient elk segment zo duurzaam mogelijk. Door engineering te gebruiken als een kracht voor duurzaamheid, werkt Alleima samen met klanten om innovatieve veranderingen tot stand te brengen. Veranderingen die een groot verschil maken. Met haar hoogwaardige materialen en producten leidt en faciliteert Alleima de ontwikkeling van buizen voor toepassingen zoals waterstof, opvang en opslag (CCS), geconcentreerde zonne-energie, geothermische energie, offshore wind en bio-energie. Alleima’s geavanceerde materialen dragen bij aan innovatieve veranderingen die de productiviteit verhogen, energie-efficiëntie verhogen en milieu-impact minimaliseren. Door haar activiteiten streeft Alleima actief naar het verminderen en elimineren van schade aan mens en milieu. Alleima gelooft dat duurzaam denken en handelen geen vakje is dat moet worden aangevinkt; het is gewoon het juiste om te doen. 


De wereldwijde marketingcampagne van het bedrijf "900 manieren om een verandering teweeg te brengen" benadrukt hoe haar meer dan 900 geavanceerde legeringen wereldwijd een verandering kunnen teweegbrengen. Productie van roestvaststaal op basis van gerecycled materiaal heeft een aanzienlijk lagere CO2-voetprint in vergelijking met traditionele staalproductie op basis van ijzererts. Alleima gebruikt meer dan 80% gerecycled materiaal en meer dan 96% fossielvrije elektriciteit op haar locaties. Alleima is toegewijd aan het verminderen van waterverbruik, zorgvuldig chemisch beheer en het effectieve gebruik van bijproducten van C02. De materialen van Alleima helpen je de uitdagingen van de toekomst aan te pakken en de milieu-impact minimaliseren en de duurzaamheidsprestaties van leveranciers verbeteren, en streeft ernaar ervoor te zorgen dat alle leveranciers voldoen aan de Alleima Gedragscode voor leveranciers.



Duurzaamheid bevorderen in Nederland
De nikkel legeringen van het bedrijf: Sanicro® en hooggelegeerde austenitische roestvrijstalen materialen worden gebruikt in de eerste industriële reactor voor het thermochemische proces van superkritische watervergassing. Het Nederlandse bedrijf SCW Systems ontwikkelt nieuwe technologieën om organische afvalstromen om te zetten in koolstofneutrale, of zelfs koolstofnegatieve, energiedragers. Sanicro®-producten worden door SCW Systems gebruikt in gasifiers die organisch afval omzetten in fossielvrije waterstof en groen methaan. Bij het selecteren van de beste materialen voor de gasifiers die worden gebruikt in haar superkritische watervergassingstechnologie, koos SCW de Sanicro®-familie van nikkel legeringen en hooggelegeerde austenitische roestvaststalen van Alleima. Het Sanicro®-assortiment is geschikt voor verschillende corrosieve omgevingen en hoge-temperatuurtoepassingen. Het materiaal dat wordt gebruikt door SCW Systems is een austenitisch roestvaststaal met hoge temperatuureigenschappen, gekenmerkt door zijn hoge structurele stabiliteit, kruipsterkte en corossiebestendigheid.



De eerste vier vergassingsreactoren werden in 2021 door SCW Systems geïnstalleerd met behulp van de gespecialiseerde materialen van Alleima. Verhoogde productiviteit. Efficiëntere energieproductie. Hernieuwbare technologieën. Verminderde milieueffecten. Lichtere materialen. Met onze geavanceerd materialen en producten zijn we ook in staat om zowel de ontwikkeling van minder bekende maar essentiële toepassingen zoals geconcentreerde zonne-energie, koolstof opvang en -opslag, en geothermische energie te leiden en te faciliteren. Met een succesvolle geschiedenis in het ondersteunen van de chemische en petrochemische industrieën met de absolute beste materiaaltechnologie, zullen we nooit stoppen met innoveren, het creëren van materialen van de beste kwaliteit en het op de eerste plaats zetten van onze klanten. Want wanneer we materialen ontwikkelen, profiteren onze klanten ook, door de productiviteit te verhogen, energie-efficiëntie te verbeteren en milieu-impact te minimaliseren. Stel je voor. Een toekomst zonder compromis tussen prestaties en duurzaamheid. Dat is de toekomst die wij zien. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:


Alleima Logo 2023
Alleima EMEA AB
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
E-mail: tube.benelux@alleima.com

Tel: +31 (0) 10 3110140